Advertenties

TiKiKo en Havens geven Pardoes steun in de rug

Brabants Dagblad 12-'05

TiKiKo en Havens geven Pardoes steun in de rug
Jeugdkoor TiKiKo uit Tilburg gaf in het weekeinde drie kerstconcerten in De Schalm in Berkel-Enschot. Speciale gast was Nol Havens, van wie speciaal voor het concert enkele nummers bewerkt waren.

Berkel-Enschot- kerstconcert- door Jan Broeks
De zaal van De Schalm, cultureel centrum vna Berkel-Enschot, biedt gauw plek aan zo'n driehonderd bezoekers. Toch doet Joost van der Aa (9) uit Tilburg het niet zo veel. "Vorig jaar stonden we in de schouwburg. Die zaal is een stuk groter dan deze zaal."Bovendien, zo stelt de jonge Tilburger, volgen er voor hem misschien nog wel veel meer optredens. "Ik zou later best wel willen meedoen in een musical, of zo...Dat lijkt me erg leuk." Afgelopen week stond Joost vooralsnog op de planken van De Schalm, als één van de 140 leden van TiKiKo. Het Tilburgse jeugdkoor gaf er drie kerstconcerten, die elk uitverkocht waren. Concerten ook waarvan de meeropbrengst ditmaal bestemd is voor Villa Pardoes, het vakantiecomplex voor ernstig zieke kinderen.

Nol Havens
Dat juist Nol Havens de afgelopen dagen met TiKiKo op het podium stond, was dan ook geen toeval. De zanger uit Hilvarenbeek zet zich al vanaf het begin in voor Villa Pardoes. Een taak die hij graag vervult, zo vertelt hij zondagmiddag, na afloop van het tweede concert. "Pardoes is kleinschalig, maar bijzonder. Overzichtelijk ook, omdat je rechtstreeks ziet waar je het voor doet." Speciaal voor de kerstconcerten waren enkele nummers van Havens bewerkt. Zelf speelde de bekende Bekenaar daarbij de rol van postbode, die brieven van kinderen komt brengen aan een groep engelen. In die brieven een aantal wensen, zoals een 'echte' ezel naast de kerstboom. Gevolg: Havens die met de kinderen van TiKiKo een hiphopnummer ten gehore brengt, met daarbij een paar ezelsoren op zijn hoofd. Stond het tweede deel van het concert grotendeels in het teken van Havens' nummers, voor het gedeelte vóór de pauze was gekozen voor nummers uit musicals. Daarbij zongen de jongste leden van TiKiKo nummers uit Oliver, terwijl de 'oudere' groep muziek uit The Lion King ten gehore bracht. En hoewel het niet helemaal in zijn straatje, eindigde het concert van zondagmiddag in een persoonlijk hoogtepunt voor Joost. Immers, samen met Nol Havens de toegift mogen zingen, wie wil dat nou niet? Helemaal als het dan ook nog eens om een 'ouwe gouwe' van Havens gaat. Inderdaad: Eén kopje koffie.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Maud van Willigen (10 jr.)

Binnenkort jarig
Babette den Dungen (29 sep)
Amber van Rutten (30 sep)
Lissa Kwakoe (2 okt)
Esmee van den Berg (15 okt)

Onlangs jarig
Imane Otmani (15 sep)
Tieke van Roy (23 aug)
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)