Advertenties

Hoofdprijs voor TiKiKo in kinderkoorspektakel

Tilburgse Koerier 27-04-06

Hoofdprijs voor TiKiKo in kinderkoorspektakel
Kinderkoor TiKiKo uit Tilburg heeft de hoofdprijs in de wacht gesleepttijdens het eerste Prins en Ploes Kinderkoorspektakel, een groot festival voor kinderkoren. De vakjury van het evenement in attractiepark Duinrell in Wassenaar vond dat TiKiKo rustig, zuiver en verstaanbaar zong.

TiKiKo stond zaterdag 15 april als een van de vier finalisten op het podium van het Prins en Ploes Kinderkoorspektakel. Het koor had 40 van de 150 leden afgevaardigd om de eer te verdedigen in Wassenaar. TiKiKo was doorgedrongen tot de finale na de voorronde in december, waarbij in totaal twaalf kinderkoren streden voor een plekje bij de laatste vier.

Juryrapport
Jacques d'Ancona was voorzitter van de vakjury, die onder meer bestond uit Gerda Havertong, onder andere bekend door haar rol uit Sesamstraat. Hij vond dat TiKiKo het erg goed had gedaan. "Ze tonen rust en zingen zuiver en verstaanbaar, en dat is belangrijk. het gaat tenslotte niet alleen om kostumering en beweging , maar vooral ook om de muzikale representatie van de inhoud van het liedje, en dat heeft TiKiKo prima gedaan", aldus d'Ancona. Actrice Gerda Havertong sloot zich hier nadrukkelijk bij aan. Alle finalisten mogen een cd opnemen. Daarnaast krijgt Tilburgse koor als winnaar ook nog de kans om een eigen videoclip op te nemen en mag TiKiKo als winnaar optredens gaan verzorgen op festivals en in het televisieprogramma van Prins en Ploes. Inmiddels bereidt TiKiKo zich alweer voor op een nieuwe productie in november van dit jaar in de schouwburg, getiteld 'Matilde'. De opbrengst is bestemd voor kinderen op het eiland Nias onder Indonesië, die door de tsunamie zijn getroffen. De kaartverkoop is al gestart: www.tikiko.nl

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Niemand
Binnenkort jarig
Tieke van Roy (23 aug)
Imane Otmani (15 sep)
Maud van Willigen (16 sep)
Babette den Dungen (29 sep)

Onlangs jarig
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)
Amy Honders (30 jul)
Jur Naaijkens (29 jul)