Advertenties

TiKiKo brengt sprankelende musical Matilde

Tilburgse Koerier 21-09-06

TiKiKo brengt sprankelende
musical Matilde
De gevolgen van de tsunami in Zuidoost-Azië brachten het Tilburgse kinderkoor TiKiKo en de Rotaryclub Tilburg-Oost dit jaar in een gezamenlijk project bij elkaar om steun te geven aan de wederopbouw van verwoeste scholen op het eiland Nias, vlakbij Sumatra. De sprankelende nieuwe musical Matilde is door TiKiKo direct gekoppeld aan dit aansprekende kinderdoel, waarvoor naar hartelust wordt gezongen en gedanst.

Begin dit jaar werd gestart met de repetities voor de komende uitvoeringen van TiKiKo's musical Matilde, gebaseerd op de spannende en dikwijls mystieke verhalen van Roald Dahl. Matilde is een meisje dat erg houdt van boeken lezen en leren. Voor haar ouders zijn echter drie andere dingen veel belangrijker: de louche autohandel van pa, magnetronmaaltijden en televisie kijken. Een sfeer waar Matilde zich steeds meer tegen verzet en daarom wordt ze naar een internaat gestuurd. Dat bevalt haar in eerste instantie wel maar al gauw gebeuren er allemaal rare en onverwachte dingen. Matilde komt in een avontuur terecht waarin haar vindingrijkheid op de proef wordt gesteld.

Drie voorstellingen
Vanwege de grote belangstelling voor de musical Matilde worden drie voorstellingen gegeven: avondvoorstellingen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november en op zondag 19 november een matinee. De organisatie en het instuderen van een dergelijke productie met een groep van 150 kinderen is een titanenklus. Vele vrijwilligers en hulpouders zijn druk bezig met de voorbereidingen en met het maken van kleding, attributen en prachtige decors die door de bekende Tilburgse schilder Rob van Trier van kleur worden voorzien. Op allerlei terreinen wordt belangrijke ondersteuning gegeven vanuit de Rotaryclub Tilburg-Oost. Het comité van aanbeveling bestaat onder andere uit Ruud Vreeman, Els Aarts en Mike Leers die het optreden van TiKiKo en het goede doel een warm hart toedragen. Broer Huitema maakt namens de fraters van Tilburg ook deel uit van het comité. De fraters van Tilburg gaan ervoor zorgen dat het bedrag dat TiKiKo met Matilde bijeenbrengt daadwerkelijk goed terecht komt. Bestel kaarten via de website www.tikiko.nl of bel 013 - 468 35 06

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Maud van Willigen (10 jr.)

Binnenkort jarig
Babette den Dungen (29 sep)
Amber van Rutten (30 sep)
Lissa Kwakoe (2 okt)
Esmee van den Berg (15 okt)

Onlangs jarig
Imane Otmani (15 sep)
Tieke van Roy (23 aug)
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)