Advertenties

TiKiKo voor Nias

Stadsnieuws 29-10-2006

TiKiKo voor Nias

Het Tilburgse kinderkoor TiKiKo en Roteryclub Tilburg-Oost hebben de handen ineen geslagen voor de productie 'Matilde'. Op 17, 18 en 19(matinee) november staat de sprankelende musical op de planken van Theaters Tilburg. De opbrengst is bestemd voor de wederopbouw van scholen op het eiland Nias nabij Sumatra.
Jan de Waal Malefijt, vice-voorzitter van TiKiKo, spreekt over een boeiende maar vooral swingende musical. "Een pakkende verhaallijn, aansprekende dansen en mooie liedjes gebracht door een enthousiast gezelschap jongeren uit Tilburg en omgeving." Ook aan de omlijsting is veel aandacht geschonken. Zo heeft de Tilburgse kunstschilder Rob van Trier zich ontfermd over de decors en hebben vele vrijwilligers gezorgd voor prachtige kostuums en kleurrijke attributen. "De professionaliteit straalt er vanaf", aldus De Waal Malefijt.

Zo'n 140 kinderen zijn al maanden druk in de weer om het verhaal gestalte te geven. De productie is gebaseerd op mystieke verhalen van Roald Dahl. Matilde houdt van boeken lezen en leren. Haar ouders hebben meer oog voor hun louche autohandel, magnetronmaaltijden en televisiekijken. Dat botst. Matilde komt in een internaat terecht en maakt daar allerlei avonturen mee.

TiKiKo zingt en danst in 'Matilde'

Kinderen zingen voor kinderen, zouden we haast zeggen als De Waal Malefijt het doel ontvouwt. De opbrengst wordt aangewend voor de wederopbouw van verwoeste scholen op het eiland Nias nabij Sumatra. Dat eiland ontworstelt zich aan de gevolgen van de tsunami. “We hebben daarvoor wederom de samenwerking gevonden met Rotaryclub Tilburg-Oost. De fraters van Tilburg gaan er voor zorgen dat het geld, dat TiKiKo bij elkaar zingt en danst, op de juiste plaats terecht komt. Broer Huitema maakt namens de fraters deel uit van het Comité van Aanbeveling waarvan onder andere ook Ruud Vreeman (burgemeester van Tilburg), Mike Leers (directeur CZ) en Els Aarts (wethouder in Tilburg) deel van uitmaken.


Kinderkoor TiKiKo brengt elke twee jaar een musical op de planken in Tilburg. Steeds staat een goed doel centraal. In de samenwerking Kinderkoor TiKiKo en Rotary Club Tilburg-Oost gaat continuïteit schuil. Al eerder gingen beide samen aan de slag met als resultaat een prachtig geldbedrag waarmee projecten in Bangladesh en Wit-Rusland werden gesteund.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Niemand
Binnenkort jarig
Tieke van Roy (23 aug)
Imane Otmani (15 sep)
Maud van Willigen (16 sep)
Babette den Dungen (29 sep)

Onlangs jarig
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)
Amy Honders (30 jul)
Jur Naaijkens (29 jul)