Advertenties

Mooie grote en mooie kleine scenes

Brabants Dagblad 20-11-2006

Mooie grote en mooie kleine scènes in TiKiKo-musical 'Matilde'

De musical 'Matilde' is een opsteker voor de kinderen op Nias én de kinderen van TiKiKo in Tilburg. Door Ko de Laat

Op de premièreavond van de nieuwe TiKiKo-musical Matilde mocht het bestuur van het Tilburgse kinderkoor afgelopen vrijdag maar liefst 50.000 euro overhandigen aan de Fraters van Tilburg. Dit geld komt ten goede aan de drie scholen die op het eiland Nias door de tsunami getroffen zijn.
Deze overhandiging werd met veel speeches ingekleed. Toen het doek eenmaal opging, was deze lange zit echter al snel vergeten, want Matilde is een musical die er in vele opzichten mag zijn.
Het betreft een kruising tussen de verhalen van Mathilda en The witches van Roald Dahl. Menigeen zak beide verhalen waarschijnlijk kennen van de succesvolle verfilmingen die er ooit van gemaakt zijn.

Leuke vondst
Uit de twee verhaallijnen heeft het productieteam een zeer aanvaardbaar script gedestilleerd waarbij de verschillende verhaalelementen op een aannemelijke wijze moeiteloos in elkaar overvloeien.
Een leuke vondst is hierbij de wijze waarop een deel van het ensemble het verhaal hier en daar al zingend aan elkaar praat. Als heuse alwetende vertellers becommentariëren de kinderen de roekeloze avonturen van hun vriendinnetjes Lotte en Matilde. Deze nummers zitten vol leuke details, zoals de smekend samengevouwen handjes bij de tekst 'Matilde, let alsjeblieft op'.
Matilde (Linda Verstraten) moet ook regelmatig goed opletten. Want op het internaat van de tirannieke juffrouw Bulstronk (gespeeld door een onherkenbare Marieke van Middelkoop) is het niet pluis. Samen met Lotte (Janneke Stratman) gaat zij op onderzoek uit. Linda en Janneke spelen hun rollen met verve en blinken uit in het zangtechnisch tamelijk gecompliceerde duet Met z'n twee.

Muizen
De kleinste TiKiKo-leden stelen ieders hart als verkeersbrigadiertjes en muizen, waarbij Marjolein Verhoeven als muis Jasperina een aanwinst voor de toekomst blijkt.
Behalve veel mooie massascènes zijn enkele kleine, eenvoudige scènes ook opvallend. Zo zijn een zwart achterdoek en drie smiespelende meisjes in internaatkostuum precies genoeg om de sfeer van een internaat weer te geven.

Gezien: vrijdag j.l. Theaters Tilburg

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Maud van Willigen (10 jr.)

Binnenkort jarig
Babette den Dungen (29 sep)
Amber van Rutten (30 sep)
Lissa Kwakoe (2 okt)
Esmee van den Berg (15 okt)

Onlangs jarig
Imane Otmani (15 sep)
Tieke van Roy (23 aug)
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)