Advertenties

Het Tilburgse podium is mijn lijst

Brabants Dagblad 11-11-08

Rob van Trier schildert vijf doeken van 8 bij 10 meter voor decor nieuwe musical TiKiKo.

Het was een wens die hij al een lange tijd koesterde. Een opdracht die bijna niet te doen leek. Op een formaat waarbij het overzicht volledig wegvalt. Rob van Trier kreeg de kans en greep die met beide handen aan. "Waar ben ik aan begonnen, denk ik wel eens, maar als ik het resultaat zie, dan weet ik het weer".

De schilder uit Tilburg staat in zijn atelier in het Duvelhok. In de gemeenschappelijke ruimte liggen de doeken die al af zijn. "Het past niet, hé. Dat was nou ook het grote probleem", legt hij uit.

Van Trier maakt het decor voor de nieuwe musical 'Djona's Saga' van kinderkoor TiKiKo. Vijf doeken van 8 bij 10 meter die straks achter het podium hangen. "Groter dan dit is onmogelijk", vertelt de schilder, terwijl hij om zijn werk heen loopt. Om het overzicht te houden, stond van Trier buiten op een stapel kubussen. Aan een lange bamboestok knoopte hij houtskool en maakte zo de eerste schetsen. "Mensen dachten volgens mij dat ik gek was. Het zag er ook echt belachelijk uit" lacht van Trier, die aan zijn laatste doek, de draak, is begonnen. De kunstenaar benadrukt dat alles handwerk is, wat meteen verklaart waarom elk decorstuk een volle werkweek in beslag neemt.

Het paleis, de grote zaal, de zolder, de draak en bloesemtakken zullen 21, 22 en 23 november de Tilburgse schouwburg vullen. De musical van het kinderkoor vertelt het verhaal van de zusjes Djona en Faye, die terechtkomen in het land hierna. De regerende koningin is er niet meer en het land wordt geregeerd door Kaat, haar voormalige raadsvrouw, tot er een nieuwe vorstin gevonden is. Die moet drie zware opdrachten uitvoeren en de zusjes gaan de uitdaging aan.

Het goede doel dit jaar is Projeto Legal. Dat biedt steun aan met de dood bedreigde kinderen, tieners en jongvolwassenen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro.

De voorstellingen zijn vrijdag en zaterdag om 20.15 uur en zondag om 14.30 uur. "De repetities zijn in volle gang en de gezonde spanning is aanwezig", laat TiKiKo-voorzitster Linda Middelhof weten. Ook van Trier is gespannen. "Als de lichten uitgaan en de spots op het decor vallen, heb ik wel een extra Tena Lady nodig", grapt hij. "Het Tilburgse podium is mijn lijst, mooier kan niet".

Kaarten zijn te koop via www.tikiko.nl

Decor Djona's Saga - Rob van Trier

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Maud van Willigen (10 jr.)

Binnenkort jarig
Babette den Dungen (29 sep)
Amber van Rutten (30 sep)
Lissa Kwakoe (2 okt)
Esmee van den Berg (15 okt)

Onlangs jarig
Imane Otmani (15 sep)
Tieke van Roy (23 aug)
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)