Advertenties

Rob van Trier schilderde decors voor nieuwe musical TiKiKo

Tilburgse Koerier 13-11-08

Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 november presenteert kinderkoor TiKiKo in Theaters Tilburg de nieuwe musical 'Djona's Saga', waaraan een klein jaar keihard is gewerkt. Een feest voor TiKiKo en voor het publiek, maar vooral ook voor de straatkinderen in Brazilië, die geholpen zullen worden met het geld dat met de drie voorstellingen bijeen gebracht wordt. De musical is mede mogelijk gemaakt dankzij vele vrijwilligers, waaronder kunstenaar Rob van Trier, die de decors voor zijn rekening nam.

 

Het zijn vooral de inspanningen van vele vrijwilligers die de uitvoering van het muzikale schouwspel mogelijk maken. Al tijdens de voorbereidingen waren vele ouders, vrienden en familieleden regelmatig in touw en tijdens de voorstellingen is ook een leger vrijwilligers nodig om de grote groep kinderen te kleden, te schminken en op de juiste momenten naar en van het podium te coachen. Ondersteund door professionele mensen zoals grimeurs, geluidstechnici en de het personeel van de Theaters Tilburg. Vele uren werden gestopt in onder andere het bouwen van de decors.

Rob van Trier

 

Rob van Trier

 

Toen TiKiKo bij Rob van Trier aanklopte om te helpen met de decors keek hij bedenkelijk. "Eigenlijk heb ik daar helemaal geen tijd meer voor, maar vooruit, driemaal is scheepsrecht." Nadat hij TiKiKo al eerder geweldig hielp met prachtige decors voor de musical Alice (2004) en Matilde (2006) levert hij ditmaal, voor Djona's Saga, een topprestatie. Iets wat hij nog nooit gedaan heeft, namelijk het schilderen van toneelbrede decors van een formaat dat Rembrandts Nachtwacht ver overtreft. Zijn atelier in een oude textielfabriek in het centrum van Tilburg bood maar amper genoeg ruimte om deze grote doeken te maken. De rasechte Tilburger (1957) schildert al vanaf zijn jeugd. Van Trier is een impressionist in zijn stijl van schilderen. Vooral zon, regen, wind en lucht zijn vaak terug te vinden in de meer dan 2500 werken die hij al maakte. In zijn atelier hangen vele kleurige doeken die associaties oproepen met van Gogh, maar ook met Gauguin en Picasso. Zijn werk wordt wereldwijd verkocht.

Straatkinderen

TiKiKo is er trots op dat Rob van Trier de decors voor de musical schildert. Hij heeft er weer enorm veel tijd ingestoken, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Een viertal schitterende doeken van maar liefst 8 bij 10 meter, die het op zich al meer dan de moeite waard maken om naar één van de voorstellingen te komen. En omdat TiKiKo in een gezamenlijke stichting met de Rotaryclub Tilburg Leijdal een mooi bedrag bijeen wil zingen en spelen voor straatkinderen in Brazilië, worden deze grote en bijzondere doeken van Rob na de voorstellingen te koop aangeboden. Vooral voor bedrijven of instellingen die iets moois en waardevols aan een grote muur willen hangen een unieke mogelijkheid. Geïnteresseerden kunnen hiervoor de voorzitter van de Stichting TiKiKo-Tilburg Leijdal voor Brasil, Peter Blankenstein, benaderen (06-53 21 82 72).

Lezerskorting

De Tilburgse Koerier biedt een lezerskorting aan op de kaarten voor Djona's Saga die nog te koop zijn. Als u met onderstaande bon naar de Tilburgse schouwburg gaat, krijgt u per bon € 7,50 korting op maximaal 4 kaarten voor de voorstellingen van Djona's Saga op vrijdag 21 en zaterdag 22 november om 20.15 uur en zondag 23 november om 14.30 uur. Verdere informatie over Djona's Saga en kaartverkoop via www.tikiko.nl.

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Maud van Willigen (10 jr.)

Binnenkort jarig
Babette den Dungen (29 sep)
Amber van Rutten (30 sep)
Lissa Kwakoe (2 okt)
Esmee van den Berg (15 okt)

Onlangs jarig
Imane Otmani (15 sep)
Tieke van Roy (23 aug)
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)