Advertenties

Het leeftijdloze talent van TiKiKo

Brabants Dagblad 24-11-08

De nieuwste musical van de Tilburgse vereniging TiKiKo heeft dit jaar 50.000 euro opgebracht voor een organisatie die zich inzet voor straatkinderen in Rio de Janeiro. Maar buiten de financiële opbrengst voor een goed doel, is er voor TiKiKo zeker ook sprake van een artistieke opbrengst, die zich per uitvoering duidelijker aftekent.

'Djona's Saga' is de derde TiKiKo-musical onder leiding van de drie-eenheid Marjolein de Buijzer (regie), Carla de Waal (muzikale leiding) en Geertje Hochstenbach (choreografie). Onder hun leiding zijn de afgelopen jaren opmerkelijke talenten boven komen drijven. Het script, met elementen uit 'Koning van Katoren' en 'Gebroeders Leeuwenhart', is wel minder ingenieus dan de vorige productie 'Matilde'. Ook de liedjes zijn technisch wisselvallig, vooral het metrum van de teksten rammelt nogal eens.

Buiten dat heeft het productieteam uitstekend werk afgeleverd. Er is bij TiKiKo een goede synergie van de jeugdige talenten en de begeleiding, die stiekem de allure van een musicalopleiding heeft gekregen.

Er zijn mooie, kleurrijke ensemblescènes, zoals het ballet van de Zingende Vogels van Herz, en een ballet van wuivende zakdoekjes door de allerkleinsten, die tradiegetrouw veel vertedering opwekken.

Als heldinnen van het verhaal leveren Marjolein Verhoeven (14) en Hannah de Maagt (15) gedegen prestaties. Marjolein Verhoeven, die de vorige twee malen reeds opviel in kleinere rollen, maakt een sterke ontwikkeling door. Janneke Stratman (15) zet als Quasimodo-achtige verschoppeling een grappig typetje neer, maar toont haar veelzijdigheid met drie imposante zangsolo's.

Sterk is ook Maaike Krielaart (16) als de slechterik van het verhaal. In het nummer 'Helden, helden' blijkt zij de beschikking te hebben over een doorleefd stemgeluid, dat aan Beatrice van de Poel doet denken.

Dat is misschien wel de grootste gemene deler van de TiKiKo-leden: dat ze in spel en zang zo overtuigen, dat je soms vergeet hoe jong ze zijn.

'Djona's Saga' van TiKiKo.
Gezien: vrijdag in schouwburg Tilburg.
door Ko de Laat
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Maud van Willigen (10 jr.)

Binnenkort jarig
Babette den Dungen (29 sep)
Amber van Rutten (30 sep)
Lissa Kwakoe (2 okt)
Esmee van den Berg (15 okt)

Onlangs jarig
Imane Otmani (15 sep)
Tieke van Roy (23 aug)
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)