Advertenties

TiKiKo zingt voor Jabalpur

Tilburgse Koerier, 01 april 2010

TiKiKo zingt voor Jabalpur

 

 

Begin dit jaar is door de Rotaryclub Tilburg Oost in samenwerking met jeugd- en jongerenkoor TiKiKo uit Tilburg de Stichting TiKiKo voor Jabalpur opgericht. Doelstelling van deze stichting is het verzamelen van middelen om een boarding school (soort kostschool) te kunnen inrichten in het afgelegen dorp Harratola in het geografische hart van India. De jongens en meisjes in dit dorp moeten het ondermeer stellen zonder behoorlijke verblijf- en slaapruimtes, ook goede sanitaire voorzieningen ontbreken.

 

 Jabalpur is een district van de Indiase deelstaat Madhya Pradesh. Deze deelstaat ligt in het geografische hart van India. De Tilburgse Stichting Jabalpur India zet zich al jaren in voor verbetering van het onderwijs en de opvang van kinderen uit de allerarmste gezinnen in Jabalpur en omgeving. Inmiddels zijn er dankzij de steun van deze stichting al bijna 1.000 kansarme kinderen in de gelegenheid om, verspreid over de diverse centra, onderwijs te volgen.

 

 

De voorzitter van TiKiKo, Linda Middelhof, en Sjef Leijs van Rotaryclub Tilburg Oost, ondertekenen

de oprichtingsakte van de Stichting TiKiKo voor Jabalpur.

 

 

Schitterende musicals

Voor TiKiKo is dit een project zoals er de laatste jaren er al verschillende zijn uitgevoerd, altijd in hechte samenwerking met een van de Rotaryclubs uit Tilburg. In het verleden zijn er op deze manier al grote bedragen bij elkaar gehaald voor goede kinderdoelen in Bangladesh, Wit-Rusland en het door de tsunami getroffen eiland Nias bij Sumatra. Door het uitvoeren van schitterende musicals zoals The Wiz, Alice, Matilde en Djona’s Saga heeft TiKiKo een van haar doelstellingen “Kinderen (zingen) voor Kinderen” meer dan waar kunnen maken.

 

 

Bureau Zorgeloos

Dit jaar vinden er met ondersteuning van Rotaryclub Tilburg Oost, een 3-tal uitvoeringen plaats van de nieuwe musical Bureau Zorgeloos. Deze musical zal in de grote zaal van Theaters Tilburg te zien zijn van vrijdag 19 november tot en met zondag 21 november. Het spreekt voor zich dat de opbrengst van deze voorstellingen volledig naar het goede kinderdoel in Harratola gaat.

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Maud van Willigen (10 jr.)

Binnenkort jarig
Babette den Dungen (29 sep)
Amber van Rutten (30 sep)
Lissa Kwakoe (2 okt)
Esmee van den Berg (15 okt)

Onlangs jarig
Imane Otmani (15 sep)
Tieke van Roy (23 aug)
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)