Advertenties

TiKiKo repeteert met veel enthousiasme

Tilburgse Koerier, 24 juni 2010

 

Uitvoering 'Bureau Zorgeloos' in november

 

Het Tilburgse Jeugd- en Jongerenkoor TiKiKo bereidt zich met veel enthousiasme voor op de uitvoering Bureau Zorgeloos. Die voorstelling staat in november drie keer op de planken van Theaters Tilburg. 

 

Tijdens een intensief repetitieweekeinde in basisschool De Sporckt in de Reeshof werden de disciplines drama en zang doorgenomen. Een groot deel van de 120 leden van 6 tot 24 jaar werkte daar onder leiding van dirigent/artistiek leider Carla de Waal, regisseur Geertje Hochstenbach en choreograaf T-Ann Robson aan de verfijning van een aantal scènes. Tegen die achtergrond geven de TiKiKO-bestuursleden Linda Middelhof, Rob de Laat en Frank van der Aa inzicht in de productie.

 

 

Pakkend

 

Het idee is ontstaan na het zien van de Zweedse film Kops en het lezen van de boeken Witches of Eastwick en Stephord Wives. Het verhaal gaat over een politiebureau waar weinig activiteit is en dreigt te worden opgeheven. "Een pakkende verhaallijn wordt gecombineerd met leuke liedjes." Voorzitter Middelhof geeft aan dat die zijn gebaseerd op bestaande melodieën en zijn voorzien van passende teksten. Marjolein de Buijzer, Geertje Hochstenbach en Carla de Waal zijn de schrijvers. Een deel van de kleding wordt gemaakt in samenwerking met leerlingen van ROC Tilburg. Ook een aantal vrijwilligers onder leiding van Corinne Vesters maakt kleding. Het decor komt van de hand van kunstschilder Rob van Trier.

 

Jabalpur

 

Terwijl de kinderen een scène met plezier een aantal malen opnieuw spelen en de muziek door de school schalt, verlegt Middelhof het gesprek naar het goede doel. Onlangs is de Stichting TiKiKo voor Jabalpur opgericht. Daarmee hebben Rotary Club Tilburg-Oost en TiKiKo hun samenwerking om gezamenlijk geld bijeen te brengen voor een project voor kinderen in het Indiase Jabalpur vorm gegeven." Het creatieve proces gaat ook voor Bureau Zorgeloos (evenals eerdere producties) weer naadloos samen met het goede doel. TiKiKo repeteert elke maandag. Zowel voor als na de vakantie staan nog repetitie- en doorloopdagen gepland.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Maud van Willigen (10 jr.)

Binnenkort jarig
Babette den Dungen (29 sep)
Amber van Rutten (30 sep)
Lissa Kwakoe (2 okt)
Esmee van den Berg (15 okt)

Onlangs jarig
Imane Otmani (15 sep)
Tieke van Roy (23 aug)
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)