Advertenties

Lat ligt hoog bij musical van TiKiKo

Brabants Dagblad, 17 november 2010

'Bureau Zorgeloos' Spelplezier én resultaat

De wachtlijst bij TiKiKo telt inmiddels ongeveer zeventig mensen. Vrijdag staat het koor met de musical ‘Bureau Zorgeloos’ op de planken in Theaters Tilburg. 

door Ko de Laat 

Het productieteam van de musical ‘Bureau Zorgeloos’ heeft er deze maandagavond net een uitgebreide repetitiesessie opzitten, wanneer de leden in een gymzaaltje van basisschool De Borne aanschuiven voor een interview. Het was met de jeugdige cast van TiKiKo (Tilburgs Kinderkoor) flink doorhalen deze avond. Meespelen bij TiKiKo is immers een serieuze zaak. Het gaat om een schouwburgproductie die enkele dagen zal plaatsvinden.

Marjolein de Buijzer, Geertje Hochstenbach en Carla de Waal vormen als sinds 2003 de kern van het productieteam. Het is tijdens repetities vaak moeilijk te duiden wie nou eigenlijk wat doet, vergroeid als zij inmiddels met elkaar zijn. Maar officieel komt het er op neer dat Hochstenbach en De Buijzer gezamenlijk de regie doen, terwijl Geertje Hochstenbach samen met nieuwkomer T-Ann Robson de choreografie verzorgt. Carla de Waal tekent voor de algemene muzikale begeleiding. Samen hebben ze heel wat kinderen zien uitgroeien tot volwaardige, bijna volwassen solisten.

Carla de Waal: “Enkele van onze hoofdrolspelers waren zes jaar geleden in onze ‘Alice in Wonderland’ bewerking nog schattige lakeitjes; van die negen- of tienjarige jochies in lakeienpakjes die voor Alice de poort openhielden. Onvoorstelbaar wat voor ontwikkeling die doorgemaakt hebben.” Geertje Hochstenbach: “We hebben die kinderen ook kunnen kneden om zover te komen. De eerste jaren kostte dat veel input en energie, maar nu snappen ze ook precies wat we willen. Als je ze serieus neemt in wat ze doen en op de repetitie een gevoel van veiligheid geeft, hebben ze ook meer vrijheid op het podium.”

De musical van dit jaar is grensverleggend voor cast en crew. Carla de Waal: “Omdat we de afgelopen jaren steeds meer talenten zagen bovendrijven, hebben we meer grotere rollen dan voorheen. Dat leidt dus tot meer spelrepetities.”

Hoewel de lat hoog ligt en het niveau soms ook verrassend hoog is, wordt aan enthousiasme en spelplezier evenveel waarde gehecht als aan het technische resultaat. Geertje Hochstenbach: “Als je zelf bij een amateurvoorstelling in de zaal zit, wil je ook aangestoken worden door het enthousiasme op het podium.”

Het enthousiasme om bij TiKiKo te komen is ook groot. De wachtlijst voor de allerkleinsten (de ‘aspirantjes’) bedraagt al om en nabij de zeventig man. Productieleider Rita Verstraten: “Er is deze week al een tweeling van drie jaar ingeschreven.” 

‘Bureau Zorgeloos’ van TiKiKo is vrijdag en zaterdag om 20.15 uur en zondag om 14.30 uur te zien in Theaters Tilburg.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Niemand
Binnenkort jarig
Tieke van Roy (23 aug)
Imane Otmani (15 sep)
Maud van Willigen (16 sep)
Babette den Dungen (29 sep)

Onlangs jarig
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)
Amy Honders (30 jul)
Jur Naaijkens (29 jul)