Advertenties

TiKiKo zingt en danst voor India

Stadsnieuws, 17 november 2010

TILBURG - Maanden voorbereiding komen vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 november (matinee) tot wasdom als de musical ‘Bureau Zorgeloos’ van Jeugd- en Jongerenkoor TiKiKo op de planken staat van Theaters Tilburg. De kwaliteit van het spel, de zang en de dans van de jongens en meisjes zal menigeen verbazen.

Bureau ZorgeloosHet Tilburgse Jeugd- en Jongerenkoor TiKiKo brengt ‘Bureau Zorgeloos’ drie keer in Theaters Tilburg

Zij spelen en zingen met een dubbele intentie. Uiteraard willen ze bezoekers vermaken maar ook het goede doel (Stichting Jabalpur India) steunen.
Tegen de achtergrond van de prachtige decorontwerpen van kunstschilder Rob van Trier ontspint zich drie keer een uitermate spannend verhaal. Een groot deel van de 120 leden (6 tot 24 jaar) tekent voor de uitvoering. Zij repeteerden onder leiding van Carla de Waal (dirigent/artistiek leider), Geertje Hochstenbach (regisseur), Marjolein de Buijzer en T-Ann Robson (choreograaf).

Politiebureau
Voorzitter Linda Middelhof geeft aan dat het idee is ontstaan na het zien van de Zweedse film ‘Kops’ en het lezen van de boeken ‘Witches of Eastwick’ en ‘Stepford Wives’. Het verhaal gaat over een politiebureau waar weinig activiteit is en dreigt te worden opgeheven. “Een pakkende verhaallijn wordt gecombineerd met leuke liedjes. Die zijn gebaseerd op bestaande melodieën en voorzien van passende teksten. Marjolein de Buijzer, Geertje Hochstenbach en Carla de Waal zijn de schrijvers. Een deel van de kleding is gemaakt in samenwerking met leerlingen van ROC Tilburg. Ook een aantal vrijwilligers onder leiding van Corinne Vesters maakte kleding.”
Uiteraard komt tijdens het gesprek met Middelhof het goede doel ter sprake. “Onlangs is de Stichting TiKiKo voor Jabalpur opgericht. Daarmee hebben Rotary Club Tilburg-Oost en TiKiKo hun samenwerking om gezamenlijk geld bijeen te brengen voor een project voor kinderen in het Indiase Jabalpur vorm gegeven.”

Kaarten
Het creatieve proces is ook voor ‘Bureau Zorgeloos’ (evenals eerdere producties) weer naadloos samengegaan met het goede doel. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij Theaters Tilburg.
Momenteel loopt er een kortingsactie. Op de site www.tikiko.nl is daarover alle informatie te vinden.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Maud van Willigen (10 jr.)

Binnenkort jarig
Babette den Dungen (29 sep)
Amber van Rutten (30 sep)
Lissa Kwakoe (2 okt)
Esmee van den Berg (15 okt)

Onlangs jarig
Imane Otmani (15 sep)
Tieke van Roy (23 aug)
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)