Advertenties

Talenten evenredig aan bod bij musical van TiKiKo

Brabants Dagblad, 20 november 2010

door Ko de Laat

Het goede doel waarvoor TiKiKo traditiegetrouw geld inzamelt, is ditmaal de Stichting Jabalpur, die ontheemde kinderen in het Indiase Jabalpur verschillende vormen van opvang en begeleiding biedt. De opbrengst is 20.000 euro. Bij de onthulling van dit bedrag haalt TiKiKo deze vrijdagavond de eerste ovatie binnen. Het zal niet de laatste zijn.

 De nieuwste productie ‘Bureau Zorgeloos’ toont aan dat het Tilburgs Kinder Koor zich steeds verder ontwikkelt tot een volwaardig musical ensemble. ‘Bureau Zorgeloos’ gaat over een politiebureau in een gezapig dorpje, waar dermate weinig gebeurt, dat het Centraal Commisariaat het bureau wegbezuinigt. Opvallend is het grote aantal sterke, individuele prestaties. Het productieteam heeft een behoorlijk uitgebalanceerd script bedacht, waarbij talenten evenredig aan bod komen. 

Zo heeft Linda Verstraten als de manipulatieve Jessica weliswaar een sleutelrol, maar het helt niet over naar een leading lady-rol, terwijl ze tegelijkertijd genoeg ruimte heeft om haar mogelijkheden te etaleren, zoals in het sterke, rijk geschakeerde solonummer ‘Bijna daar’.

Bob Verstraten is leuk als stuntelende en weifelende agent Jacob, wiens karakter tot in zijn motoriek is uitgewerkt. Aan dit aspect is sowieso veel aandacht besteed. Personages hebben een uitstekende motoriek, die er soms wat te dik bovenop ligt. Zo wordt het vaste loopje van Jessica op den duur wat potsierlijk, als is de keuze van zo’n herkenningspunt wel te begrijpen. 

Jasper Staats is op een hele grappige manier over de top als de snoevende politieagent Benny. De doorzichtige cowboypose van zijn personage wordt lekker aangezet uitgespeeld. Janneke Stratman is zowel natuurlijk grappig als vocaal sterk als de nerveuze schooljuffrouw. Bink Gimbrère is als de excentrieke Felicia een echte publieksinpakker. 

Ook het ensemblewerk kent sterke momenten. Het koor van de allerkleinsten, voornamelijk te zien als schoolkinderen, zingt verrassend sterk. In de choreografie zitten leuke vondsten, zoals het reggaeballetje in ‘Ben ik je type’, en de dansjes van bejaarde inwoners, inclusief wandelstok. 

De verstaanbaarheid van de zang wisselt, wat mogelijk verband houdt met de verkeerde klemtonen die in verschillende liedteksten regelmatig voorbijkomen. Relatief kleine smetjes op een sterke, van ontwikkeling blijk gevende productie. 

Nog te zien vanavond (20.15) en morgen (14.30) in Schouwburg Tilburg

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Maud van Willigen (10 jr.)

Binnenkort jarig
Babette den Dungen (29 sep)
Amber van Rutten (30 sep)
Lissa Kwakoe (2 okt)
Esmee van den Berg (15 okt)

Onlangs jarig
Imane Otmani (15 sep)
Tieke van Roy (23 aug)
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)