Advertenties

TiKiKo en Rotary Leydal slaan handen ineen voor Guatemala

Tilburgse Koerier, 11 oktober 2012

TILBURG - Met een nieuwe musical proberen TiKiKo en Rotaryclub Tilburg Leydal 19.000 euro op te halen voor kinderen in Guatemala.

Deze groep studenten wordt ondersteund door Los Ninos. Ze gaan naar de middelbare school of naar een beroepsopleiding.Liefst 17 jaar was Tilburgse Ana-Maria Ackermans (1953) directiesecretaresse bij Interpolis in Tilburg. In 2001 besloot ze Tilburg vaarwel te zeggen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Die vond ze in het Midden-Amerikaanse land Guatemala. Daar stichtte ze samen met een vriendin een organisatie die zeer arme kinderen in staat moet stellen tot het volgen van onderwijs. ‘Los Ninos’ (de kinderen) zoals de organisatie heet, wordt financieel ondersteund door Rotaryclub Tilburg Leydal. “Momenteel zitten 190 kinderen op een basisschool en nemen nog eens 150 kinderen deel aan buitenschoolse opvang”, aldus voorzitter Jan Jongerius van de in Tilburg gevestigde Stichting Los Ninos. De stichting is volgens Jongerius een succesvol voorbeeld van een hulpproject aan arme kinderen.

Muziek en sport

Nu zet Rotary Leydal zich in voor sport-, kunst- en muziekfestivals. Door middel van deze festivals wil men de jongeren van Los Ninos kennis laten maken met nieuwe ervaringen, creativiteit, sportiviteit en vrijheid van meninguiting. Het door Rotary Leydal ondersteunde project voorziet er verder onder meer in dat de kinderen vaardigheden aanleren waaraan ze in hun latere leven iets hebben. Vierhonderd jongeren nemen deel aan de projecten. Hieraan zijn prijzen verbonden. Zo kunnen de deelnemers onder meer studiebeurzen winnen.

Wilde Ganzen

Om dit op te kunnen zetten is over een periode van drie jaar 19.000 euro nodig. Volgens Peter Blankenstein, woordvoerder van Rotary Leydal voor dit project, is inmiddels door Wilde Ganzen een bedrag van 6.500 euro toegezegd. Dit is voor het welslagen van dit project een zeer belangrijke ontwikkeling. Wilde Ganzen is een landelijk gerenommeerde organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Dat juist Wilde Ganzen het project van Rotary Leydal ondersteunt, geeft wel aan dat het een goed en verantwoord project is.

Musical

Om het bedrag van 19.000 euro te kunnen verwezenlijken is wederom een beroep gedaan op de al jaren bestaande relatie tussen Rotary Leydal en kinder- en jongerenkoor TiKiKo. TiKiKo brengt op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november in Theaters Tilburg de vrolijke en fantasievolle musical Seussical. De musical Seussical is een plezierig uitje voor iedereen, met en zonder kinderen. Het musicalverhaal is geïnspireerd op de verhalen van de Amerikaanse cartoonist Dr. Seus. Alles draait om de kracht van verbeelding. Juist daardoor is de show geschikt voor jong en oud. De voorstellingen beginnen om 20.15 uur en op 4 november is de aanvang om 14.30 uur. De kaartjes kosten vanaf 17,50 euro per stuk en zijn te bestellen via de website www.theaterstilburg.nl of via www.tikiko.nl/seussical/. Telefonisch zijn de kaarten ook te bestellen via  013-543 22 20.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Maud van Willigen (10 jr.)

Binnenkort jarig
Babette den Dungen (29 sep)
Amber van Rutten (30 sep)
Lissa Kwakoe (2 okt)
Esmee van den Berg (15 okt)

Onlangs jarig
Imane Otmani (15 sep)
Tieke van Roy (23 aug)
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)