Advertenties

Rob van Trier schildert decorstukken musical TiKiKo

Tilburgse Koerier, 18 oktober 2012

 

TILBURG - De Tilburgse schilder Rob van Trier schildert de decorstukken voor de musical Suessical van TiKiKo.

Wie kent ‘m niet, de Tilburgse kunstschilder Rob van Trier? In het Tilburgs straatbeeld met de meer dan 200.000 Tilburgers valt hij op met zijn handelsmerk: een blauw met veelkleurige verfspatten bespat kieltje uit de winkel van Van Puijenbroek (‘De Puij’) in Goirle. De in de wijk Jeruzalem geboren Rob van Trier (1957) is een bekend kunstschilder. Sinds jaar en dag zet hij zich als kunstenaar in voor goede doelen. Nu weer schildert hij vijf gigantische decorstukken voor de vrolijke en fantasievolle musical Seussical van het koor van jonge mensen TiKiKo. De opbrengst is voor een bijzonder goed doel: Los Ninos (de Kinderen) in Guatemala.

Los Ninos

De Tilburgse Ana-Maria Ackermans (1953) begon dit project. Samen met een vriendin stichtte ze een organisatie die zeer arme kinderen in staat moet stellen tot het volgen van onderwijs. Los Ninos wordt al jaren financieel ondersteund door Rotaryclub Tilburg Leydal. Momenteel zitten 190 kinderen op een basisschool en nemen nog eens 150 kinderen deel aan buitenschoolse opvang.

Deelprojecten

Aan de ontwikkeling van deze kinderen wordt onder meer gewerkt door middel van allerlei deelprojecten. Nu zet Rotary Tilburg Leydal zich in voor sport-, kunst- en muziekfestivals. Door middel van deze festival wil men de jongeren van Los Ninos kennis laten maken met nieuwe ervaringen, creativiteit, sportiviteit en vrijheid van meninguiting. Het door Rotary Tilburg Leydal ondersteunde project voorziet er verder onder meer in dat de kinderen vaardigheden aanleren waar ze in hun latere leven iets aan hebben. Vierhonderd jongeren nemen deel aan de projecten.

Bijzondere schilderijen

 

TiKiKo

Om dit project op te kunnen zetten is over een periode van drie jaar 19.000 euro nodig. Om dit grote bedrag te kunnen verwezenlijken is wederom een beroep gedaan op de al jaren bestaande relatie tussen Rotary Tilburg Leydal en TiKiKo. Dit bekende Tilburgs koor brengt op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november in de schouwburg van Tilburg de vrolijke en fantasievolle musical Seussical. Het decor bestaat uit vijf gigantische doeken van acht bij tien meter. Deze worden beschilderd door Rob van Trier. Hij zet zich al jaren zeer in voor goede doelen. “Vorig jaar schilderde ik 65.000 euro bij elkaar voor de strijd tegen kanker”, zegt hij. Bijzonder is dat een van de vijf decorstukken ná de voorstellingen in stukken wordt gesneden. Zo ontstaat een behoorlijk aantal schilderijen. Deze worden verkocht en de opbrengst is ook voor Los Ninos, het door Rotaryclub Leydal geadopteerde hulpproject. Voor meer informatie, zie www.tikiko.nl/seussical

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Maud van Willigen (10 jr.)

Binnenkort jarig
Babette den Dungen (29 sep)
Amber van Rutten (30 sep)
Lissa Kwakoe (2 okt)
Esmee van den Berg (15 okt)

Onlangs jarig
Imane Otmani (15 sep)
Tieke van Roy (23 aug)
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)