Advertenties

Tikiko houdt totale productie in eigen hand

Stadsnieuws, 20 oktober 2010

TILBURG - Linda Middelhof en Rita Verstraten vormen binnen Jeugd- en Jongeren Musicalkoor TiKiKo de productieleiding. Met hen aan tafel betekent inzicht krijgen in ‘Bureau Zorgeloos’, de show die 19, 20 en 21 november op de planken van Theaters Tilburg staat.

“Alles wat bij zo’n productie hoort”, zeggen Linda en Rita in koor als we hen vragen wat er allemaal op hun weg komt. De dames hebben de werkzaamheden verdeeld maar weten haarfijn elkaars taken. Inmiddels is de productie zowat een jaar ‘onderweg’.
Wat begon met het aanstellen van het artistieke team, de audities, de rolverdeling en de sponsorwerving mondt nu uit in een prachtige voorstelling. Professionaliteit is de rode draad in zowel de organisatie als in de producties van Tikiko.

TiKiKo Linda Middelhof (achteraan links) en Rita Verstraten wuiven te midden van een groot aantal koorleden met het aankondigingsaffiche van ‘Bureau Zorgeloos’


Goed geolied
Bij een professioneel werkend gezelschap hoort een goed geoliede organisatie. Houden beide dames de lijnen strak in handen op de ‘werkvloer’ doet dat het artistieke team: Marjolein de Buijser (regisseur), Carla de Waal (artistiek leider/ dirigent), Geertje Hochstenbach (regisseur/choreograaf) en T-Ann Robson (choreograaf). Maar er zijn meer geledingen want ook de decorbouw, het maken van de kleding en de kaartverkoop houdt Tikiko allemaal in eigen hand. Het gezelschap omvat zo’n 160 mensen, waarvan 110 jongeren op de planken staan.
Tikiko mag dan de afkorting zijn van Tilburgs Kinder Koor, die status is het koor ontgroeid. Jeugd- en Jongerenkoor omvat, volgens Rita, beter de lading. “De leeftijd van de leden is zeer uiteenlopend.” Ook de toegevoegde waarde van een optreden wordt belicht: “Als we een concert geven, wat we twee keer per jaar doen, gaat dat altijd gepaard met choreografie. Er is niet alleen veel te horen maar ook te zien.”
Nu dient zich ‘Bureau Zorgeloos’ aan, een sprankelende productie vol muziek en dans die zich afspeelt tegen de achtergrond van een politiebureau in een vredelievend dorp…


Drie keer
Drie keer (zondag: matinee) staat Bureau Zorgeloos in Theaters Tilburg. De kaartverkoop is van start gegaan en loopt via de website van Tikiko. Vanaf 15 november zijn de kaarten te koop bij Theaters Tilburg. Linda spreekt over een enorme belangstelling en kaarten op de eerste rang kosten 24,50 euro. De opbrengst gaat naar een goed doel: in Jabalpur in India. www.tikiko.nl


 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Niemand
Binnenkort jarig
Tieke van Roy (23 aug)
Imane Otmani (15 sep)
Maud van Willigen (16 sep)
Babette den Dungen (29 sep)

Onlangs jarig
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)
Amy Honders (30 jul)
Jur Naaijkens (29 jul)