Advertenties

TiKiKo op zoek naar jeugdig zangtalent

Stadsnieuws, 23 januari 2013

Het jeugd en jongerenkoor TiKiKo is op zoek naar enthousiaste jonge mensen die kunnen zingen en dansen. Wie altijd al op het toneel heeft willen staan en 14 jaar of ouder is, kan zich aanmelden bij het leukste koor van Tilburg.

TiKiKo bestaat uit ongeveer honderd leden, verdeeld over een aantal leeftijdscategorieën. Bestuurslid Frank van der Aa: "Met name de jeugd en aspiranten zijn momenteel goed vertegenwoordigd, we zijn daarom vooral op zoek naar jongeren vanaf 14 jaar. Sinds begin januari repeteren we in BS de Sporckt in de Reeshof, voor de jongeren is dat van 19:00 tot 20:30 uur."

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.tikiko.nl. Daarop is ook meer informatie te vinden over wie TiKiKo is en wat het koor doet. Audities voor de nieuwe jongeren-leden zijn op 18 en 25 februari aanstaande. Je ontvangt daarvoor tijdig een uitnodiging.

TiKiKo maximaal in bewerkelijke musical

Brabants Dagblad, 03 november 2012

Seussical

De musicalproducties van Tilburgs Kinderkoor (TiKiKo) zijn zowel sympathiek als ambitieus te noemen. Sympathiek vanwege het geld dat TiKiKo elk jaar inzamelt voor een goed doel. Dit jaar is er 19.000 euro bij elkaar gebracht voor Los Ninõs. Het geld zal worden besteed aan onderwijs, medische zorg, sport en cultuur voor kinderen in Guatamala. De producties zijn ook erg sympathiek vanwege de bijzondere theaterevaring die men een grote groep jongeren en kinderen biedt. TiKiKo is, artistiek gezien, ook zeer ambitieus. Het inmiddels zeer vertrouwde en goed op elkaar ingespeelde productieteam (Carla de Waal, Marjolein de Buijzer en Geertje Hochstenbach) streeft erna om het uiterste uit de cast te halen. Zonder voorbehoud mag worden gesteld dat dit ook deze keer weer gelukt is. Er mag echter ook worden gesteld dat het wederom een struikelblok is. Waar het team vorige malen zelf iets schreef, is ditmaal voor een bestaand scenario gekozen. En dat scenario blijkt bewerkelijk. Seusscial de Musical is een geestig, sprookjesachtig verhaal met veel leuke karakters, maar het is een goeddeels doorgecomponeerd stuk. Dat betekent dan nogal wal liedjes zeer veel verhalende informatie bevatten, die algauw langs je heen gaat. Bovendien wemelen deze teksten van de foute klemtonen, wat de verstaanbaarheid ook niet altijd ten goede komt. Afgezien van deze wisselende verstaanbaarheid, die dus deels ingegeven is door de teksten zelf, valt er op de podiumprestaties weinig af te dingen. De spelers en spelertjes voelen zich goed thuis in de queeste van de olifant Horton, die het bestaan van een nauwelijks waarneembaar volkje moet aantonen. Het kleurrijke decor van Rob van Trier draagt veel bij aan de sprookjessetting. De kleintjes hebben hun traditionele momenten als visjes, levend klaverveld en gedrilde soldaatjes. Tot de betere vocale uitschieters behoren de duetten van olifant Horton (Joost van der Aa) met zowel minimensje Jojo (Lisa Remery) als vogel Gertrude (Sanne Tuinder). Aimee Klaassen is als kat met de hoed een toonbeeld van rolvastheid. De circusoptredens zijn mooie staaltjes van ensemblewerk. Tot de leuke details behoort de passage waarin Jojo tegen het soldaatjesballet in danst. Zoiets is hondsmoeilijk en knap. Net zo knap als je zelf staande houden in zo'n zwaar, veeleisend stuk.

Uitslag Prijsvraag Seussical

Tilburgse Koerier, 01 november 2012

Klik hier voor de uitslag van de Sinterklaas gedichten wedstrijd.

Seussical de Musical

Tilburg, 26 oktober 2012

Klik hier voor het artikel over Seussical in de Leybode.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komende evenementen

No current events.

Facebook

Verjaardagskalender

Vandaag jarig
Niemand
Binnenkort jarig
Tieke van Roy (23 aug)
Imane Otmani (15 sep)
Maud van Willigen (16 sep)
Babette den Dungen (29 sep)

Onlangs jarig
Milou van de Weijdeven (19 aug)
Demy Donders (7 aug)
Amy Honders (30 jul)
Jur Naaijkens (29 jul)